lördag 11 september 2010

Gammelmedia skriker ut sitt SD-hat

MEDIAHAT Ju närmare vi kommer valet och ett sannolikt inträde i riksdagen för Sverigedemokraterna, desto mer högljudda och osakliga blir hatartiklar som publiceras i gammelmedias kolumn- och ledarspalter. Att det är satt i system torde väl vara helt uppenbart, men varför skriver man dessa artiklar egentligen , och varför tror man att svenskarna egentligen har någon lust att ta del av mer eller mindre ointelligenta skribenters sjukliga hat och i de flesta förekommande fall lögnaktiga påståenden?

Häromdagen kunde vi läsa en häpnadsväckande vidrig spya i textform från den ytterst mediokra Sanna Lundell, och idag slår naturligtvis slaskjournalistikens okrönta mästare Expressen till med en anonym ledare där fantasifulla och lögnaktiga påståenden utan verklighetsförankring försöker framställa Sverigedemokraterna som något de absolut inte är. Dessutom pådyvlas SD åsikter som endast en svårt febersjuk journalist kan ha hittat i sina delirium tremens-drömmar.

När statsminister Fredrik Reinfeldt angav tonen och sade att en röst på Sverigedemokraterna är ”farligt för landet” och insinuerade att Sveriges ekonomi skulle rasa ihop som ett korthus om SD kom in i riksdagen tyckte uppenbarligen  gammelmedias lydiga knähundar att det var fritt fram att spinna vidare på dessa helt absurda påståenden. Expressens ledare är om möjligt ännu värre.

Redan rubriken ”En farlig man”, då syftandes på Jimmie Åkesson,  är ju som hämtad från en dålig film eller bok. De enda Åkesson är farlig för är de politiker och och massmedia som hand i hand driver Sverige mot undergång, och där kan man möjligtvis förstå varför Expressen skriver så.Vad sägs om formuleringar som:

Partiet har nått framgångar genom att dölja sitt hat bakom ett tunt lager av nostalgisk folkhemsfernissa. De spelar på en längtan efter ett Journalfilms-Sverige som aldrig har funnits. De ger väljarna Sverige, den välmående bondeidyllen där alla känner varandra och tycker likadant, där ingen är utanför eller missaktad. För de missaktade och de annorlunda har rensats bort.

Sverigedemokraterna saknar principer och ryggrad. Förr hatade de bögar. Sedan tänkte de att de kan vinna röster genom att varna för muslimers homofobi. Då började de uppvakta homosexuella. Inte för att de hade blivit toleranta, utan för att de ville utnyttja dem.

Vem i hela helvetet (ursäkta språket, min mamma rökte under graviditeten) som är vid sina sinnens fulla bruk kan tro på att detta är Sverigedemokraternas mål? Det är ju rena fantasier.

Var kan Expressens ledarredaktion hitta den informationen som vidimerar detta? Annat än i sina av oresonligt hat förkrympta hjärnor?

Förr brydde sig SD inte ett dyft om äldre medborgare. Sedan insåg de att äldre är en viktig väljargrupp. Så nu lovar man de äldre allt. SD-männen är mycket vänliga mot gamla damer – förutsatt att de inte föddes i ett land där kvinnor bär slöja. För SD-männen föraktar gamla damer som bär slöja. De skulle kunna hata din mormor på grund av – tyg. Så tunn är deras fernissa av anständighet.

Sverigedemokraternas brist på anständighet är tydlig i deras omtalade valfilm. Muslimska kvinnor med barnvagnar framställs som ett blodtörstigt hot mot svenska pensionärer. Ett parti som försöker framkalla hat mot småbarnsmammor – var går deras nedre gräns för ondska och hårdhet, tro?

Vad är detta för dravel, om inte annat än resultatet av ett sinne som förmörkats och grumlats av ett sjukligt hat som saknar all sans och vett? Här ser man hur ledarredaktionen fullt avsiktligt totalt misstolkar budskapet i Sverigedemokraternas  valfilm och förvrider det till något fult och smutsigt, när det i själva verket är en beskrivning närmare verkligheten än vad Expressen et consortes lyckats prestera på många år.

Att partiet drivs av hat bevisas av detta: De hetsar mot invandrare som saknar arbete. Säger att de kostar pengar. Men samtidigt vill de ta bort det program, ”instegsjobben”, som ska underlätta för invandrare att få jobb.
De hatar invandrare när de inte jobbar, de hatar invandrare när de jobbar. De hatar.

”Den som tycker om Sverige röstar inte in Sverigedemokraterna i Sveriges riksdag”, sade statsministern i förra veckan.

Återigen samma sak som genomsyrar hela ledaratikeln, förvanskade tolkningar av Sverigedemokraternas politik som presenteras som ”sanningar” av ett gäng rabiata lögnare på Expressens ledarredaktion. Ta till exempel instegsjobben. Dom bör naturligtvis tas bort, men inte på grund av att det skulle röra sig om något ”hat” mot invandrare. Var har Expressen hittat den fabeln någonstans? Instegsjobben är för det första en mycket kostsam reform som inte givit tillnärmelsevis det resultat som Alliansen fantiserade ihop i sina dagdrömmar när det infördes, något man också erkänner själva.

För det andra är det djupt orättvis reform som gynnar invandrare framför svenskar som också står utanför arbetsmarknaden. Ett otillbörligt gynnande grundat på etnicitet, på ren svenska diskriminering av svenskar.

Det är en vidrig, oseriös och totalt lögnaktig smörja som dagligen kokas ihop av gammelmedias yrkeslögnare på ledarredaktionerna. De tror sig ha en given rätt till tolkningsföreträde bara för att de har en motorväg rakt in i mediaetablissemangets publiceringskanaler, och försöker därför med lögnen som vapen få människor att svälja deras egna sjuka åsikter och få det att framstå som seriös kritik. Inget kunde vara längre från sanningen, det är högoktanig skit som serveras här.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt